"Coters Kinderopvang heeft goede klik met &Ko"


Geplaatst op: 06-02-2019
Geplaatst door: Coters Kinderopvang

Zoals dat bij alle kleinschalige kinderopvang het geval is, was ook Colette van de Donker-Deurloo eind 2018 zoekende naar de juiste invulling van de pedagogische coaching binnen haar organisatie. Zij is oprichter en eigenaar van Coters Kinderopvang in Tholen en werkt met een team van vijf enthousiaste en betrokken pedagogisch medewerkers. “Wij hebben veel kennis en ervaring in huis op het gebied van kinderopvang, maar bij de implementatie van pedagogische coaching hebben we echt wat hulp nodig. Ik ben blij dat ik daarvoor terug kan vallen op Patricia Merle van &Ko Partners in kinderopvang. Wij hebben een heel goede klik samen.”

Klankbord en frisse blik
Het is niet dat Colette twijfelt over haar kennis en vaardigheden binnen de kinderopvang. Zij is al jarenlang werkzaam in de branche en kent het klappen van de zweep. “Het is meer dat je als zelfstandig ondernemer af en toe een sparringpartner en klankbord mist. Iemand waarmee je op hetzelfde level kunt praten over vakinhoudelijke dingen en over missie, visie en beleidszaken. Patricia is zo’n persoon. Ik ken haar al sinds ik jaren terug haar collega was bij een kinderopvangorganisatie. Het hernieuwde contact eind 2018 voelde gelijk weer vertrouwd. Ik heb haar via &Ko primair ingevlogen ter ondersteuning voor mij en mijn team op het gebied van pedagogische coaching, maar zij is voor mij persoonlijk ook een belangrijk klankbord. Patricia kijkt met een frisse blik naar mijn organisatie en dat zorgt voor nieuwe inzichten. Dat geeft mij een fijn gevoel”, vertelt Colette.

Flexibele ondersteuning
De samenwerking tussen Coters Kinderopvang en &Ko is in november 2018 van start gegaan. Daarmee sorteerde het kleinschalige kinderdagverblijf uit Tholen voor op de invoering van Pedagogische coaching op 1 januari 2019. “Ik volg zelf momenteel de opleiding tot pedagogisch coach. Maar dit nieuwe onderdeel binnen de kinderopvang vraagt zeker in deze aanloopfase zoveel extra aandacht van mij en mijn collega’s dat ik daarbij professionele ondersteuning nodig heb. Dit werk vraagt specifieke kennis en vaardigheden en het komt ook nog eens bovenop al het andere werk. Ik heb bij &Ko voor dit jaar een vast aantal uren voor ondersteuning ingekocht. Die uren kan ik heel flexibel en in goed overleg met Patricia invullen. We zijn nog maar een paar maanden bezig samen, maar ik zie nu al resultaat. De manier waarop &Ko werkt is echt een verrijking voor mijn organisatie. Professioneel, kundig maar vooral ook collegiaal en informeel. Je blijft zelf baas over je organisatie, maar &Ko zorgt wel voor extra dynamiek en nieuw elan.”

Warm aanbevolen
Over de vraag of zij tevreden is over de samenwerking met &Ko hoeft Colette niet lang na te denken. “Dat werkt echt super! Ik kan de brede expertise en persoonlijke betrokkenheid van &Ko Partners in kinderopvang zeker aanbevelen bij mijn collega’s die actief zijn binnen de kleinschalige kinderopvang”.

Wilt u weten wat &Ko voor u kan betekenen? Klik hier voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Maak je keuzes, dan kiezen mensen voor jou!


Wat is het fijn om klein te zijn. Natuurlijk zijn er moeilijkheden als gevolg van het ontberen van een grote […]

De kracht van kleinschalige kinderopvang


Aan het einde van het jaar 2000 maakten mijn vrouw en ik ons op voor de opening van onze eerste […]