Door: Johan Bosters

Maak je keuzes, dan kiezen mensen voor jou!


Wat is het fijn om klein te zijn. Natuurlijk zijn er moeilijkheden als gevolg van het ontberen van een grote organisatie. Als kleine kinderopvang komt alles op jou af waar een grote organisatie vele gespecialiseerde mensen op een hoofdkantoor voor hebben aangesteld. Als eigenaar of manager van een kleine kinderopvang moet je een duizendpoot zijn en alle ontwikkelingen in de gaten en onder controle houden. Gelukkig zijn er bedrijven als &KO Partners in Kinderopvang om daarin laagdrempelig en tegen lage kosten precies op die vraagstukken en precies op die momenten die u kiest ondersteuning en hulp te bieden. Wat je zelf niet kunt is te managen als je de goede mensen (van &KO) kent!

Kies voor je medewerkers

Een van de mooiste dingen van kleine kinderopvang is dat je op locatieniveau je eigen keuzes kunt maken. Je kunt kiezen voor de passies die je als kinderopvangondernemer hebt voor je vak. Je kunt aansluiten bij de passies van de medewerkers die het kinderdagverblijf elke dag vorm geven. Bij Kindercentrum Le Garage in Bergen op Zoom maak ik die keuzes als ondernemer bewust en duidelijk. Zo kiezen we ervoor om niet te groeien ‘om dat het kan’. Liever zetten we alle kracht in om Le Garage elke dag weer beter te maken. We investeren voortdurend in de vaardigheden en kwaliteit van onze medewerkers en het team. We zetten in op behoud van medewerkers. Stabiliteit in een team is een van de belangrijkste voorwaarden voor het leveren van kwaliteit in kinderopvang. Zelfs als alles op rolletjes loopt is er nog ruimte om te verbeteren en te vernieuwen. Kies voor je medewerkers en de medewerkers kiezen jou!

Kies met overtuiging

Vorig jaar maakten we bewust de keuze voor onze hond in de opvang Suus, een Labradoodle. Aansluitend bij de passie voor honden van onze medewerkers zagen we de grote meerwaarde die een hond in de opvang kan hebben voor de opvoeding en ontwikkeling van kinderen. Met grote overtuiging en oneindige passie organiseerden we de rol van Suus binnen ons kindercentrum. Met oor en oog voor de bedenkingen van ouders en medewerkers gingen we het proces aan om alles tot in de puntjes te regelen voor zowel de voorstanders als de tegengeluiden. Een paar weken geleden werd Suus 1 jaar en vierden we met zijn allen haar eerste verjaardag. Wat een feest Wat een meerwaarde! Veel kinderen gaan niet naar Le Garage maar naar Suus. En het mooie is dat ze haar in het weekend ook regelmatig tegenkomen. Suus houdt van de kinderen en de kinderen houden van Suus. Prachtige wisselwerking. Natuurlijk zijn er ook mensen die het niks vinden. Geen probleem. Er zijn voor ons meer dan genoeg mensen die het fantastisch vinden. Daar doen we het voor. We hoeven er niet voor iedereen te zijn. Maak je keuzes vol overtuiging en passie en de klanten die dat willen kiezen nog bewuster voor jou!

Kies het beste voor de kinderen

Voor 2019 zijn we keuzes aan het maken voor avontuurlijk (risicovol) buitenspelen. Bewust geworden van de positieve invloed die buitenspelen en risicovol buitenspel op de ontwikkeling van kinderen heeft, maken we keuzes voor nieuwe materialen en aanvaarde risico’s. We maken keuzes in het gewenste gedrag van onze begeleidende pedagogisch medewerkers en faciliteren met materialen en inrichting. We informeren en inspireren medewerkers waarom dit zo belangrijk is voor de (hersen)ontwikkeling van het jonge kind. In navolging daarvan informeren we ook de ouders en toekomstige ouders over onze bewuste keuzes en passie voor de ontwikkeling van hun kinderen.

Bij welke keuzes kan ik jou helpen?

Ik kan me zo voorstellen dat deze blog jou aan het denken zet. Als eigenaar of medewerker binnen de kinderopvang draait het immers steeds weer om keuzes maken. Of het nu gaat om de werving of coaching van medewerkers, de aanschaf en het optimaal benutten van faciliteiten, het opzetten e/of stroomlijnen van bedrijfsprocessen, het begeleiden van de verbouw of nieuwbouw van een kinderdagverblijf of het opstellen van een gedegen exploitatie, ik treed daarbij graag op als sparringpartner, klankbord en adviseur. Binnen &Ko Partners in kinderopvang is dat mijn persoonlijke meerwaarde. Ik heb mijn keuzes reeds gemaakt en help je graag bij het maken van jouw keuzes! Maak vandaag nog een afspraak bij jou op locatie.

Download blog als PDF

Maak je keuzes, dan kiezen mensen voor jou!


Wat is het fijn om klein te zijn. Natuurlijk zijn er moeilijkheden als gevolg van het ontberen van een grote […]

De kracht van kleinschalige kinderopvang


Aan het einde van het jaar 2000 maakten mijn vrouw en ik ons op voor de opening van onze eerste […]